19. nedjelja kroz godinu

19. nedjelja kroz godinu

Danas je 19. nedjelja kroz godinu.

Sutra je blagdan sv. Lovre, đakona i mučenika.

Utorak: sv. Klara, djevica. Blagdan sv. Klare svečano se slavi kod sestara klarisa. Svete mise u crkvi svete Klare su u 8 i 18 sati. Jutarnju svetu misu u 8 sati predvodi fra Marko Mrše, provincijal provincije Presv. Otkupitelja dok večernju svetu misu u 18 sati predvodi naš nadbiskup Marin Barišić.

 Patak: sv. Maksimilijan Kolbe, mučenik. 

U Subotu  je SVETKOVINA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE:

Sv. mise su kroz jutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

Na početku sv. mise u 10 sati čudotvorna slika naše pojišanske Gospe se iznosi i svečano prenosi u katedralu gdje ostaje do 18,oo sati.

U vrijeme jutarnjih misa, te poslijepodne od 17 sati je prilika za sv. ispovijed! 

Ove godine neće biti zavjetna gradska procesija. Svečanu koncelebriranu sv. u 19,00 sati na otvorenom kraj našeg svetišta predvodi i propovijeda msgr. Marin Barišić, Splitsko-Makarski nadbiskup, uz koncelebraciju svećenika Grada splita i okolice

Molimo susjede da taj dan iza 12 sati ne parkiraju svoje automobile u prostorima oko svetišta kako bi vjernici i hodočasnici imali više prostora kako bi smo na taj način ispoštovali razmak.  Hvala na razumijevanju. 

Na svetkovinu Velike Gospe naše svetište bulom Pape Pavla VI (koja se inače nalazi u sakristiji) ima pravo podjeljivati potpuni oprost svakom vjerniku koji posjeti ovo svetište, skrušeno se ispovijedi, izvrši pokoru, bude na Sv. misi i pričesti se, izmoli Vjerovanje, Očenaš i POMOLI SE na nakanu sv. Oca Pape. 

Sljedeća nedjelja je 20. nedjelja kroz godinu, Sv. mise su po redovitom ljetnom rasporedu u 8,00; 10,00 i 19,00 sati

Tisak: Glas Koncila i drugo.


Cijela obavijest

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑